Aktualitātes COVID-19
Līvānu novada gerbonis

2021.gada 15.novembrī tika izdots Līvānu novada domes izpilddirektora rīkojums Par drošības pasākumiem COVID-19 infekcijas izplatīšanās novēršanai Līvānu novada pašvaldībās iestādēs, struktūrvienībās un kapitālsabiedrībās.

Pamatojoties uz Epidemioloģiskās drošības likuma 8. panta otro daļu un 36.2 panta pirmo daļu un Līvānu novada domes 2016. gada 31. marta saistošajiem noteikumiem Nr.7 “Līvānu novada pašvaldības nolikums” 29.5. punktu un 29.8. punktu, kurā noteiktas pašvaldības izpilddirektora tiesības izdot saistošus rīkojumus pašvaldības struktūrvienību un iestāžu vadītājiem un administrācijas darbiniekiem, kā arī 2021. gada 9. oktobra Ministru kabineta rīkojumu Nr.720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” nolūkā ierobežot COVID 19 izplatību, Līvānu novada pašvaldības administrācijā, iestādēs, struktūrvienībās un kapitālsabiedrībās:

1. No 2021. gada 15. novembra darbinieki savus pienākumus var veikt tikai tad, ja ir derīgs Covid -19 infekcijas vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

2. Tie darbinieki, kuri savlaicīgi, noteiktajā termiņā ir uzsākuši vakcināciju pret Covid-19 infekciju līdz 2021.gada 15.novembrim un iegūs derīgu Covid-19 infekcijas vakcinācijas sertifikātu līdz 2021.gada 15. decembrim, var turpināt pildīt savus darba pienākumus klātienē, regulāri uzrādot testēšanas sertifikātu, kas izsniegts ne agrāk kā pirms 72 stundām,

2.1. darbinieku veiktie testēšanas izdevumi, saskaņojot ar darba devēju, tiks apmaksāti no atbilstošās iestādes, struktūrvienības, kapitālsabiedrības budžeta līdzekļiem.

3. Līdz 2021. gada 15. novembrim darba aizsardzības speciālistam Andrim Kundziņam apkopot un iesniegt precīzu informāciju par pašvaldības administrācijas darbinieku vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātiem, t.sk. norādot pārslimošanas sertifikāta derīguma termiņu un uzsāktās vakcinācijas sākuma un beigu termiņu, kā arī datumu, kad stāsies spēkā sertifikāts.

3.1. darba aizsardzības speciālistam Andrim Kundziņam veikt regulāru sertifikātu derīguma termiņa kontroli pašvaldības administrācijas darbiniekiem.

4. Pašvaldības iestādēs, struktūrvienības un kapitālsabiedrībās precīzu informācijas apkopošanu par darbinieku vakcinācijas un pārslimošanas sertifikātiem, t.sk. norādot pārslimošanas sertifikāta derīguma termiņu vai uzsāktās vakcinācijas sākuma, beigu termiņu, kā arī datumu, kad stāsies spēkā sertifikāts, veikt atbilstošās iestādēs, struktūrvienības un kapitālsabiedrībās vadītājam. Apkopoto informāciju iesniegt izpilddirektoram.

4.1. Pašvaldības iestāžu, struktūrvienību un kapitālsabiedrību vadītājiem veikt regulāru sertifikātu derīguma termiņa kontroli.

5. Pašvaldības iestāžu, struktūrvienību un kapitālsabiedrību vadītājiem nodrošināt iestādes darba nepārtrauktību.

6. Pašvaldības iestāžu, struktūrvienību un kapitālsabiedrību vadītājiem nodrošināt 2021. gada 9. oktobra Ministru kabineta rīkojumā Nr.720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, 2021. gada 28. septembra Ministru kabineta noteikumos Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", Epidemioloģiskās drošības likumā un citos normatīvajos aktos noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu un ierobežojumu ievērošanu.

7. Kontroli par rīkojuma izpildi veikt izpilddirektora vietniecei Aijai Usānei.