Vide

/images/news/large/7460.jpg

23.09.2020

Kulinārijas laboratorijā māca gatavot no pārtikas pārpalikumiem

18. septembrī biedrības “Baltā māja” telpās notika kulinārijas laboratorija “Bezatlikumu kulinārija jeb gatavošana no pārtikas pārpalikumiem”. To vadīja veģetāra uztura skolas “Vegus” vadītāja Dita Lase. Pavāre klātesošajiem parādīja, ka, piemēram, ieskābis piens, dārzeņu atgriezumi un citi pārtikas pārpalikumi, nav jāizmet atkritumos, bet tos var izmatot, lai sagatavotu gardu maltīti, kas nemaz nav sarežģīti. Klātesošajiem bija iespējams arī pašiem nogaršot pavāres gatavotos ēdienus.

 

Kulinārijas laboratorija “Bezatlikumu kulinārija jeb gatavošana no pārtikas pārpalikumiem” tika rīkota bezatkritumu pilsētas iniciatīvas  “Tīri.Labi. Pilsēta bez atkritumiem” ietvaros. To pašvaldība īsteno sadarbībā ar biedrību “Zaļā Brīvība”, lai sabiedrībā aktualizētu bezatkritumu dzīvesveidu un izglītotu pilsētas iedzīvotājus un uzņēmējus, lai nākotnē ne vien uzlabotu apkārtējo vidi un samazinātu radīto atkritumu daudzumu, bet arī veicinātu ekoloģisko domāšanu gan sabiedrībā, gan pašvaldības institūcijās.

 

Iniciatīvas “Tīri.Labi.” aktivitātēm var sekot līdzi facebook.com/TiriLabi. Bezatkritumu pilsētas projektu Latvijā īsteno biedrība “Zaļā Brīvība”, pateicoties ​The Coca-Cola Foundation​ finansiālam atbalstam.

 

Vidusdaugavas TV sižets par kulinārijas laboratoriju: šeit.